Gå til innhold

Besøk av frivillige organisasjoner

02.12.16

I Porsgrunn finnes det mange frivillige organisasjoner som har fritidsaktiviteter for flyktninger og innvandrere. På introdagen 30. november fikk vi besøk av fire forskjellige organisasjoner: Røde Kors, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Kirkens Bymisjon og Norsk Folkehjelp. Organisasjonene presenterte seg selv og sine aktiviteter for oss.

Vi fikk høre mye interessant om hva vi kan gjøre i Porsgrunn:

 

img_1537           rode-kors

Tone Evensen og Knut Amund Finborud

Røde Kors har en kvinnegruppe og en mannsgruppe. Begge gruppene er for integrering, norsktrening, sosial aktivitet og fysisk aktivitet. For eksempel spille volleyball, danse zumba, gå på kino, gå på turer, drikke kaffe og snakke sammen, besøke steder i Porsgrunn eller se på film sammen. Vi ønsker at så mange som mulig skal være med på gruppene våre. Alle kan hjelpe oss med aktiviteter og drive gruppene sammen med oss. Gruppene skal være for hyggelige samtaler, være sosiale sammen og gi hjelp til selvhjelp.

Kvinnegruppa er hver torsdag klokka 18:00 – 20:00. Tone Evensen er leder for Kvinnegruppa. Mannsgruppa er hver tirsdag klokka 18:00-20:00. Knut Amund Finborud er leder. Begge gruppene møtes på Røde Kors-huset, adresse: Hestehavna 12.

 

img_1530      norsk-folkehjelp-hovedlogo

Else Bodil Paulsen

Vi har samarbeidet med Porsgrunn voksenopplæringssenter i 4-5 år. Vi har for eksempel hatt fotballgruppe, sykkelkurs for damer, svømmekurs, skidager og sommeravslutning. Hver måned har vi også en aktivitetskveld i huset vårt på Vallermyrene  Norsk Folkehjelp vil gjerne fortsette samarbeidet med voksenopplæringa.  Det var fint å få komme til skolen i dag og fortelle om Norsk Folkehjelp!

Neste aktivitetskveld med Norsk Folkehjelp er 7. desember, klokka 18-20.

 

img_1536   1jcoq0f92hpx31i2yqt5

Einrun Vestmoen og Vidar Sten Bjerkseth

KIA har aktiviteter på forskjellige steder i Porsgrunn. Vi har ‘Internasjonal kvinnegruppe’ på Porsgrunn voksenopplæringssenter, annenhver torsdag klokka 12:00-14:00. Her har vi lunsj sammen, snakker sammen, synger, gjør lekser, gjør håndarbeid eller spiller spill. En gang hver måned har vi ‘Internasjonal middag’ i Porsgrunn frikirke. Da spiser vi mat fra forskjellige land og vi blir kjent med hverandre sin kultur. En gang hver måned har vi ‘Sammen i kirka’, i Metodistkirka. Vi ber, leser bibelen, synger og vi har frukt, te og kaffe.

Det var veldig hyggelig å møte dere på voksenopplæringa i dag!

Her er mer informasjon om aktiviteter med KIA i 2017: brosjyre-kia-porsgrunn-2017-var

 

img_1538 bymisjon-facebook-hvit-orange-noe-storre-logo

Per Gunnar Disch

Det var veldig flott å bli invitert til Porsgrunn voksenopplæringssenter, sier Per Gunnar. Kirkens Bymisjon er en ny organisasjon i Porsgrunn, men en stor organisasjon i Norge. Vi har 1850 ansatte og nesten 4000 frivillige.  I dag har jeg snakket om Kirkens Bymisjon, hvem vi er, hvilke aktiviteter vi har i Porsgrunn og våre planer for 2017. Jeg har også spurt hvilke aktiviteter dere ønsker i Porsgrunn.

Vi har aktiviteter i samarbeid med Urædd fotballklubb, vi har suppeservering på gata, vi hogger ved og i oktober hadde vi en dag med strikkekurs på Porsgrunn voksenopplæring. I 2017 planlegger vi aktiviteter med tur, friluftsliv, håndarbeid, leksehjelp og sjakk. Vi  vil også prøve å lage et sykkelverksted i Brevik. Vi vil også ta med folk på dugnader i idrettslagene i Porsgrunn.

Vi vil gi mennesker i Porsgrunn respekt, rettferdighet og omsorg. Vår visjon er: Sammen om Porsgrunn, med rom for alle.

 

Florent Kaniki (20B)

 

3 kommentarer leave one →
  1. Sondus Kadhem permalink
    02.12.16 21:55

    Veldig bra Florent! Mange fine bilder fra introdagen og besøke av de frivillige organisasjoner.
    Hilsen
    Lærer Sondus

  2. Aud Vesterhus permalink
    04.12.16 12:34

    Godt jobbet,Florent!
    Flott at du presenterer de frivillige organisasjonene som jobber sammen med Voksenopplæringen. De er viktige aktører for å inkludere nye mennesker som kommer til Norge i det norske samfunnet♡

  3. Astrid Vadset-Schöffel permalink
    06.12.16 08:37

    Frivillige er en veldig viktig ressurs for oss på voksenopplæringa. Hver uke bidrar frivillige hos oss i integreringsarbeidet. Desto flere som kommer til oss utenfra skolen, desto bedre er det for deltakerne våre. Takk til dere!

Legg igjen en kommentar